Bostadstyp:
Villa
Kommun:
Sundsvall
Fastighetsbeteckning:
Västbo 2:28
Storlek:
7 rum, 177 kvm boarea
Varav sovrum:
5
Areakälla:
taxeringsinformation
Som utgångsbud:
2 400 000 kr
Energiklass:
C
Servitut, samfälligheter, etc:
Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Västbo GA:2 ändamål: Vägar, Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Västbo GA:3 ändamål: Vattenförsörjning, Gemensamhetsanläggning: Sundsvall Västbo GA:4 ändamål: Grönområden, Garage och/eller parkering, Bad och/eller båtanläggning
Planbestämmelser:
Byggnadsplan
Upplåtelseform:
Friköpt
Pantbrev:
Det finns 8 st pantbrev uttaget om sammanlagt 1 655 000 kr
Taxeringsvärde:
1 995 000 kr
Taxeringsår:
2021
Byggnadsvärde:
1 724 000 kr
Markvärde:
271 000 kr
Fastighetsavgift:
9 525 kr/år
Omgivning
Kommunikation:
Goda bussförbindelser till Sundsvall
Allmänt om området:
Njurunda socken i Medelpad ingår sedan 1974 i Sundsvalls kommun och motsvarar från 2016 Njurunda distrikt.
Socknens areal är 336,70 kvadratkilometer, varav 301,70 land. År 2000 fanns här 13 471 invånare. Tätorterna Svartvik, Kvissleby, Essvik, Juniskär, Skottsund, Dingersjö och
Stockvik samt tätorten och kyrkbyn Njurundabommen med sockenkyrkan Njurunda kyrka ligger i socknen.
Njurunda socken har medeltida ursprung i Medelpad som ända in på 1400-talet var en en del av Hälsingland. 1680 utbröts Galtströms församling som 1868 återgick i denna församling. 1853 utbröts Svartviks församling som 1906 återgick i denna församling.
Vid kommunreformen 1862 övergick socknens ansvar för de kyrkliga frågorna till Njurunda församling och för de borgerliga frågorna bildades Njurunda landskommun. Landskommunen uppgick 1974 i Sundvalls kommun.
1 januari 2016 inrättades distriktet Njurunda, med samma omfattning som församlingen hade 1999/2000.
Socknen har tillhört fögderier, tingslag och domsagor enligt vad som beskrivs i artikeln Medelpad. De indelta båtsmännen tillhörde Första Norrlands andradels båtsmanskompani.
Njurunda socken ligger söder om Sundsvall vid kusten och Ljungans mynning i Svartviksfjärden och kring sjöarna Öjen och Armsjön i söder. Socknen har dalgångsbygd vid vattendragen och sjöarna och däromkring skogsbygd.
Administrativt centrum med bland annat skolor och annan samhällsservice är Kvissleby. Nivrenaskolan som är en stor högstadieskola ligger i Kvissleby. Övriga centralorter: Nolby samt Njurundabommen.
Ett mindre affärscentrum ligger vid Njurundabommen i direkt anslutning till E4 passagen över Ljungan.
Europaväg 4 passerar, på en sträcka av ca 23 km, genom socknen i
nord-sydlig riktning från Bredsand i norr till Armsjön på gränsen mot Hälsingland i söder.
Vid kusten finns många betydande industrisamhällen, särskilt i norr där en betydande del av Sundsvallstraktens träindustriområde har haft sina historiska rötter.
I socknens östra del ligger Björköns halvö samt längst ute i havet Brämön.
Inom socknen finns bl.a. följande större industrisamhällen och lastageplatser: Stockvik, Svartvik, Nolby, Essvik samt Nyhamn. Klampenborg var historisk en lastageplats, men är numera naturreservat. Längst i norr, på gränsen mot Skönsmons socken ligger Bredsand.
Vid kusten ligger Galtströms bruk, som numera är musealt, med anor från 1600-talet. Fiskelägen som Lörudden och Junibodsand fungerar numer mest som sommarbostadsområden. Vid Ljungans utlopp i Bottenhavet var i slutet av 1800-talet och ett sekel framåt centrum för massa och sågverksindustri med Svartvik, Essvik och Nyhamn som stora anläggningar. En större kemisk industri, Akzo Nobel, finns också inom Njurundas hank och stör.
I anslutning till Kvissleby ligger Nolbykullen med skidbacke som drivs av Nolby Alpina SK. Här genomförs årligen tävlingar på internationell nivå.
I området finns också en ishall som är hemvisten för Njurunda SK, klubben som fostrat spelare som Fredrik Modin och Henrik Zetterberg.
Närservice:
Skola, förskola, affärer och all tänkbar service i närområden