Bostadstyp:
Villa
Kommun:
Simrishamn
Fastighetsbeteckning:
Mellby 27:65
Storlek:
5 rum, 156 kvm boarea, 90 kvm biarea
Varav sovrum:
3
Areakälla:
taxeringsinformation
Energideklaration:
Beställd
Planbestämmelser:
Stadsplan (1978-08-04) Stadsplan (1971-09-17)
Upplåtelseform:
Friköpt
Pantbrev:
Det finns 10 st pantbrev uttaget om sammanlagt 747 200 kr
Taxeringsvärde:
3 702 000 kr
Taxeringsår:
2024
Byggnadsvärde:
2 953 000 kr
Markvärde:
749 000 kr
Fastighetsavgift:
9 525 kr/år
Tillträde:
Sommar - höst 2024
Vägbeskrivning:
hitta.se eller om du kommer på Kiviks Stora Väg, sväng ned på Eliselundsvägen, tag höger in på Bokekullsvägen, tag höger upp på Åkarebacken och du når sedan Genfärdabacken. Välkommen till nr 5.
Omgivning
Allmänt om området:
Fiskeläget Kivik är eftertraktat och vi förstår varför.
Kivik är ett lugnt fiskeläge men ändå så levande. Av alla samhällen och byar på Österlen är Kivik kanske den mest kända och det av många skäl. Fiskebåtar, äppelodlingar, marknader och massor av kultur, en anrik ny med många sevärdheter och upplevelser. Att bada bastu och ta ett dopp i det blå är en stor favorit.
På hamnplanen i byn ligger Buhres fisk som är en publikmagnet av stora mått. Musteriet, med produktion av en mängd olika produkter med frukt som råvara, sysselsätter många anställda och sprider namnet Kivik över landet. Utbudet av affärer, caféer, bed & breakfast- anläggningar, hotell och restauranger, liksom frisörer, bussbolag, åkerier, hembygdsmuseum, bensinstation, biograf, bageri, äldreboende och skolor är imponerande.
Marknadsfältet är klassat som Natura 2000-område, främst på grund av sandmarkernas höga naturvärden. Här förekommer den ovanliga naturtypen sandstäpp och tidvis häckar fältpiplärka på de glest bevuxna markerna. Nedanför den branta sandvallen leder en väg från Kivik förbi badstrand till nästa fiskeläge, Vitemölla. Simrishamn ligger ca 19 kilometer söderut och Kristianstad 55 kilometer norrut.
Från Kivik är bussförbindelserna såväl norrut som söderut goda. På Kivik finns Österlens äldsta hembygdsmuseum, startat redan på 1890-talet. Här berättas Kiviks historia, från stenålder till nutid.